Ga naar inhoud
MAP
nl

Buiten Beeld

Harlingen

Buiten Beeld, een expositie met een verrassende kijk op kunst in de openbare ruimte.

Buiten Beeld, een expositie met een verrassende kijk op kunst in de openbare ruimte
Overal in Harlingen, Midlum en Wijnaldum is kunst in de openbare ruimte te vinden, maar vaak lopen we daar aan voorbij zonder deze echt op te merken. De gemeente Harlingen heeft een wandelroute langs een deel van deze werken gemaakt. De route is te vinden via de website ‘Harlingen welkom aan Zee’.
Om de beelden in de openbare ruimte extra onder de aandacht van het publiek te brengen, heeft een aantal kunstenaars een vrije verwerking van een (of meerdere) van deze beelden gemaakt.

Expositie
In het weekend van 3 en 4 juni worden de gemaakte werken geëxposeerd aan de Willemskade in Harlingen in de huisjes van de Willem Barentszwerf en de loods van zeesleepboot Holland. De expositie is op beide dagen geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Tijdens Tsjerkepaad, van 1 juli t/m 9 september, is de expositie te zien, elke zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur, in de Nicolaaskerk in Midlum en de Andreaskerk in Wijnaldum.

Grote diversiteit
Het werk wat te zien zal zijn is zeer divers; van schilderijen, keramiek en foto’s tot verhalen en gedichten. De exposities zijn gratis toegankelijk.

Wanneer:
t/m 4 juni

Hier vind je Buiten Beeld

Willem Barentsz werf
Willemshaven 12
8862 RZ Harlingen
Plan je route

Toon resultaten