Ga naar inhoud
MAP
nl

De Nieuwe Wereld

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Gorredijk

De ontdekkingssymfonie tussen de boeken! Het weekend van 30 september brengt het Nootstroom symfonisch orkest met 60 muzikanten in een unieke setting de Nieuwe Wereld Symfonie van Antonin Dvorak.

Vanaf 30 september 2022 vinden in het monumentale boekenmagazijn van Steven Sterk te Gorredijk de Nieuwe Wereld Concerten plaats. Met dit initiatief laat productiehuis Nootstroom, een jaar na de Wadopera, weer van zich horen. 

In het magazijn tussen de stellingen wordt een tribune voor 500 bezoekers gebouwd. De bezoeker kijkt uit op een skyline van boeken, waartussen het Duizend Werelden Orkest, samengesteld met musici uit de Wadopera en nieuw talent uit binnen en buitenland, klaar zit voor de Nieuwe Wereld Symfonie. Mezzo sopraan Marijke Beute, afkomstig uit Noord Nederland, zingt enkele meeslepende liederen. Gastheer Arnaud Oosterbaan neemt het publiek mee in de wereld achter de stukken.  

De Nieuwe Wereld Symfonie is een verhaal van alle tijden. De wereld is altijd in beweging en dat nodigt ons uit om andere wegen te verkennen. Dat speelt nu, in 2022, maar dat speelde natuurlijk ook op andere momenten in de geschiedenis, zoals in 1892. In dat jaar vertrekt de Tsjechische componist Antonín Dvořák naar Amerika om een nationale muziekstijl te creëren en componeert hij de voor die tijd gewaagde symfonie: Uit de Nieuwe Wereld. De symfonie behoort tot de mooiste en bekendste muzikale werken ooit geschreven.

Wanneer:
t/m 1 oktober

Hier vind je De Nieuwe Wereld

Adres:
Boekenhal Steven Sterk
hellingbaas 1
8401 JH Gorredijk
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten