Ga naar inhoud
MAP
nl

Sjouwtocht! Stevig wandelen op het Noarderleech

Marrum

Eindeloos sjouwen langs kwelders, drinkdobben en kwelderwerken. Het kan tijdens onze sjouwtocht op het Noarderleech. Dit uitgestrekte buitendijkse gebied vlakbij Hallum, ligt aan de rand van de Waddenzee. Een prachtig stukje natuur met volop rust, ruimte...

Eindeloos sjouwen langs kwelders, drinkdobben en kwelderwerken. Het kan tijdens onze sjouwtocht op het Noarderleech. Dit uitgestrekte buitendijkse gebied vlakbij Hallum, ligt aan de rand van de Waddenzee. Een prachtig stukje natuur met volop rust, ruimte en leegheid. Ben jij wel in voor een fanatieke wandeling met onze enthousiaste natuurgids? Trek je laarzen aan en ga mee op sjouwtocht.

Waar vroeger de slikwerkers hun ruggen kromden ligt nu dit unieke natuurgebied, één van Europa`s grootste vastelandskwelders! Dit komt door de invloed van het zoute water. Je vindt hier dan ook prachtige afwisselende natuur met zilte graslanden, slikvelden en kwelders. Een paradijs voor vogelliefhebbers! Jaarlijks rusten, broeden en foerageren hier meer dan een miljoen vogels. Waaronder in het najaar en de winter gigantische aantallen ganzen. Leuk om te weten is dat van de rotgans soms een vijfde deel van de wereldpopulatie hier verblijft en van de brandgans zelfs een derde deel. Genoeg moois om te zien dus, vergeet je verrekijker en goede conditie niet!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
7 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Sjouwtocht! Stevig wandelen op het Noarderleech

Marrum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten