Ga naar inhoud
MAP
nl

Tentoonstelling: Eline Janssens ziet Anna Maria van Schurman

Museum Martena, Franeker

In deze tentoonstelling beleef je de wereld van Anna Maria van Schurman door de ogen van knipkunstenaar Eline Janssens.

Vanaf 15 juni te zien in Museum Martena.

In deze tentoonstelling beleef je de wereld van Anna Maria van Schurman door de ogen van Eline Janssens. Een rijke belevingswereld vol met schilderingen, borduursels, glas-, en knipkunst. Neem zelf een kijkje in het leven van Anna Maria in de zeventiende eeuw, door Eline Janssens verbeeld in kleurrijke verfijnde werken en doe-activiteiten voor jong en oud.

Het veelzijdige leven van Anna Maria van Schurman, de eerste vrouw die in Nederland aan een universiteit studeerde, inspireerde beeldend kunstenaar Eline Janssens tot een onderzoek naar haar bestaan. Al snel raakt ze gefascineerd door deze getalenteerde vrouw die leefde tussen geloof en wetenschap. De tentoonstelling ‘Eline Janssens ziet Anna Maria van Schurman’ is als een kijkdoos waarin je als bezoeker Anna Maria’s leefwereld kunt zien.

Niet alleen Eline Janssens laat zich inspireren door leven en werk van Anna Maria van Schurman, zij heeft ook glaskunstenaar Bernard Heesen, animator Sander Wit en fotograaf Aleid Denier van der Gon gevraagd om werken te maken.

Wanneer:
t/m 5 januari 2025
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Tentoonstelling: Eline Janssens ziet Anna Maria van Schurman
Museum Martena

Voorstraat 35
8801LA Franeker
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten