Ga naar inhoud
MAP
nl

Raamexpositie ‘Must hier es Kieke’

Harlingen

Oude foto’s worden geëxposeerd op de ramen in de buurt waar ze indertijd genomen zijn. Te samen vormen ze een unieke route door het stadshart van Harlingen.

Raamexpositie Must hier es Kieke
'De raamexpositie ‘Must hier es Kieke’ is bedacht om de schat aan oude foto’s die er van Harlingen zijn, aan het publiek te tonen. De oude foto’s worden geëxposeerd op de ramen in de buurt waar ze indertijd genomen zijn, zo geven ze een kijkje in de geschiedenis van de plek waar je staat. De raamexpositie is doorlopend te bekijken. 

Bekijk de route hier

 Bekijk hier de video

Wandeling door een verrassend stukje geschiedenis 
Tijdens de wandeling van ca. 3 kilometer door het stadshart van Harlingen word je verrast door ruim 40 afbeeldingen uit vervlogen tijden. De foto’s zijn geëxposeerd op de ramen nabij de locaties waar ze destijds genomen zijn. Zo herbeleef je een stukje historisch Harlingen van de plek waar je dan staat en kan je zien hoe het straatbeeld in de loop der tijd veranderd is.  

Samen maken we Harlingen nóg mooier!
'Must hier es Kieke' met foto's uit het archief van o.a. Anneke Visser, Hein van den Oever en Eddy de Vries is onderdeel van het project ‘Winter aan Zee’ en mogelijk gemaakt door Gemeente Harlingen. Voor deze raamexpositie konden bewoners van de oude binnenstad zich aanmelden. Uit de vele inzendingen is een selectie gemaakt, welke vanaf nu te bewonderen is. Idee en uitvoering Karen Brugman & Willard van Grootveld van BENG Evenementen.

Route ‘Must hier es Kieke’
De wandelroute is op Google maps met de foto’s en informatie gevisualiseerd. De plattegrond met de wandelroute kun je hier downloaden of bekijken, scannen van met QR-code op de sticker bij de afbeelding op het raam.

Wanneer:
t/m 31 december

Hier vind je Raamexpositie ‘Must hier es Kieke’

Adres:
Harlingen
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten