Ga naar inhoud
MAP
nl

Voorjaarswandelingen Harlingen met een stadsgids

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Harlingen

Wandelend op verhaal komen in Harlingen kan ook in het voorjaar, de herfst en winter! Leer de stad op een andere manier kennen, onder leiding van één van de Harlinger stadsgidsen.

Wandel door Harlingen en proef het verleden!
Elke derde woensdag van de maand is er weer een voorjaarswandeling door Harlingen onder leiding van het Harlinger Stadsgidsenteam. Om 14.00 uur start de wandeling bij Tourist Info Harlingen (Grote Bredeplaats 12). Hier zijn ook de tickets te koop.

Wanneer vinden de stadswandelingen plaats?
Woensdag 19 april 2023
Woensdag 17  mei 2023
Woensdag 21 juni 2023
In juli en augustus is er elke woensdag om 14.00 uur een Stadswandeling o.l.v. een stadsgids. De kosten zijn 4 euro per persoon.

Kijk je ogen uit
Kom naar Harlingen en kijk je ogen uit. Waan je in het verleden (maar wel in een hedendaagse sfeer) en maak kennis met de prachtige monumenten (ruim 600 stuks!). Natuurlijk kun je op eigen houtje de stad aan het Wad verkennen! Dwalen door de prachtige straten, flaneren langs de getijdehavens en op de promenade met uitzicht over de Waddenzee. Maar wat is er nou leuker dan wandelend op verhaal komen? Onder leiding van één van de Harlinger stadsgidsen.

Stadsgidsenteam Harlingen
Kom wandelend op verhaal onder leiding van een Harlinger stadsgids. Op geheel eigen wijze vertellen de gidsen – ter lering en vermaak – meer over de historische havenstad, die in al in 1234 stadsrechten kreeg. De stadswandelingen duren 1,5 á 2 uur en kunnen een thema meekrijgen. De tijdsduur kan worden aangepast aan de wensen van de bezoekers. Verder zijn er verschillende mogelijkheden om de wandeling te combineren met andere activiteiten, zoals een rondvaart, bedrijfsbezoek, museumbezoek, lunch of diner. De kosten voor de wandelingen bedragen € 3 per persoon (minimumprijs € 10).

Stadswandelingen op papier
Zelf op pad? Er zijn ook stadswandelingen te koop bij Tourist Info (€ 2,50 p.s.). Ze duren 1,5 tot 2 uur en zijn circa 5 kilometer lang. Bijv. wat er nog te zien is uit de Spaanse tijd staat centraal in ‘Oude Sporen’. De themawandeling ‘Koppen boven water’ belicht de strijd met het water. De hoogte- en dieptepunten van de 19e eeuw staan centraal in ‘De smaak van de 19e eeuw’. Of wil je wandelen langs gebouwen die een nieuwe functie hebben gekregen? Die spelen de hoofdrol in de wandeling ‘Nieuw gebruik, oud gebouw’. Er is ook een speciale stadswandeling ter ere van Simon Vestdijk. De bekende Nederlandse schrijver die in Harlingen is geboren. Diverse van zijn romans spelen zich in Harlingen af, al noemt hij het Lahringen. Ook is er de wandeling ’50 Jaar Hein Buisman’. Een soort hommage aan de gelijknamige stichting die in Harlingen veel oude panden heeft gerestaureerd. In ‘Rondwandeling door de stad Harlingen en museum het Hannemahuis’ sla je twee vliegen in één klap!

Overige routes
Van 1999 tot 2015 zijn 21 muurschilderingen in de binnenstad teruggebracht, op initiatief van Oud Harlingen. Zoek deze pareltjes op en zie een bijzondere kant van onze stad. Er is ook een speciale route langs Harlinger stegen. In de binnenstad zijn er enkele tientallen in allerlei soorten en maten. Soms net breed genoeg voor één persoon, of zo groot als een straat. Wie door de stegen loopt, krijgt prachtige doorkijkjes en ziet lappendekens van oude verweerde muren. De stegen dienden vroeger ook als in- en uitgang van de vele eenkamerwoninkjes, die verscholen lagen achter de deftige herenhuizen. Daarnaast is er een route langs de Harlinger struikelstenen. Rond 1940 telde de kleine maar bloeiende Joodse gemeenschap in Harlingen 45 kinderen en volwassenen. Leer hun leven en lijden kennen via de zogenoemde ‘Struikelstenen’ bij hun woningen.

Vind hier alles over stadswandelingen en routes

Historische wandelingen met Hans van Potten
Hans van Potten is een gecertificeerd gids en biedt historische wandelingen in Friesland aan. Persoonlijke aandacht, ontspanning en plezier zijn de ingrediënten van zijn dagtours of wandelingen. Proef bijvoorbeeld de geschiedenis van de Zuiderzee in Hindeloopen of ontdek de veelzijdige geschiedenis van Harlingen en Leeuwarden.
De dagtour wordt gemaakt met een comfortabel vervoermiddel in groepen tot maximaal 7 personen. De gasten worden opgehaald bij hun hotel, B&B of vakantie-woonadres. De stadswandelingen starten vanaf het station in Harlingen of Leeuwarden. Heb je een bepaalde interesse, Hans maakt ook wandelingen op maat.

Meer informatie: www.hanshistorytours.

Tip: combineer het doen van een stadswandeling met een bezoek aan de binnenstad van Harlingen waarbij je één of meerdere winkels in Harlingen kunt ontdekken 

Wanneer:
t/m 21 juni
Prijsinformatie:
Vanaf € 4,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Voorjaarswandelingen Harlingen met een stadsgids

Grote Bredeplaats 12
8861BB Harlingen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten