Ga naar inhoud
MAP
nl

Wad een Kunst

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Waddenkust

Een prachtige kunstroute van Stiens tot en met Wierum. De 8 kunstenaars, ontvangen u in huiselijke sfeer en vertellen u graag over hun passie.

Van klei, glas, mozaiek, paint-brush, en schilderkunst in verschillende disciplines zult u op de route tegenkomen. Iedere eerste zaterdag van de maanden mei tot en met oktober van 10.00 tot 17.00 uur kunt u de route zowel in de auto of op de fiets bekijken en tevens is het genieten van de weidse landschappen. De kunstroute ligt langs het Werelderfgoed de Waddenkust.

In Stiens treft u pottenbakker Lammert Sjoerd Bakker. In de garage wat nu zijn atelier is heeft hij veel van zijn werken staan.

In Hijum waar Wopke van der Heide, kunst schilder, u alles over zijn kunstwerken kunt vertellen.

In Hallum ziet u het kleurrijke glaswerk van Yvonne van Huizen. 

In Marrum woont Floriske Gerritsma, zij schildert en is fotograaf.

Voor een koffie moment kunt u in Ferwert waar Liesbeth Sijtsma een mozaiek galerie en tevens een koffietuin heeft een rust pauze nemen.

Ginnum, Hiltje de Boer heeft zich het paint-brush eigen gemaakt en het resultaat mag er zijn.

Van Ginnum naar Holwerd waar Nel zandbergen een glasatelier heeft en van Holwerd naar Wierum waar Walter Luyks glas in lood kunstwerken maakt.

Floriske Gerritsma kunstschildere en fotograaf.Floriske is pas op latere leeftijd gaan schilderen nadat ze een kunstklas gevolgd had bij Joop de Chêne, een Nederlandse kunstenares die in België woont. De mixed media techniek van Joop sprak haar meteen aan: met paletmes werken op groot doek, opzetten in felle tinten, meerdere lagen over elkaar aanbrengen tot de gewenste kleuren en vormen ontstaan. Het eindresultaat bestaat meestal uit aardetinten maar de felle kleuren schemeren er hier en daar wel doorheen wat een levendig effect geeft. Af en toe verwerkt ze materiaal door haar schilderwerk zoals bijvoorbeeld: dun papier, stof, aluminiumfolie of ze mengt zand of zaagsel door de acrylverf.

Fotograferen is een hobby van haar en soms schildert ze een impressie van een eigen foto. Zo zijn er twee werken ontstaan nadat ze een magische bomen reis door Engeland heeft gemaakt waar ze de meest indrukwekkende bomen heeft gefotografeerd. Of een zijkant van een boot in de haven van Antwerpen die helemaal uit roest bestond. Ze wordt altijd geraakt door vergane glorie. Floriske heeft een zwak voor ‘Wabi Sabi’, de kunst van de imperfectie. Tijdens haar pelgrimages naar Santiago de Compostela kwam ze dit regelmatig tegen en heeft veel vastgelegd met de camera en sommige foto’s later uitgewerkt op doek. Zo ontstonden er o.a. werken van verweerde deuren en muren. Een paar jaar geleden is ze van Den Haag naar Marrum verhuisd. Voor haar een nieuwe uitdaging om de leegte, ruimte, weidsheid en de prachtige luchten van de waddenkust vast te leggen. 

Voor de routekaart of eventueel meer informatie kunt u terecht op www.routewadeenkunst.nl ook bij de desbetreffende deelnemers liggen de routekaarten voor u klaar.

Wanneer:
t/m 7 oktober 2023
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten