Ga naar inhoud
MAP
nl

Praamverhalen: Koning Lear

Dit evenement heeft al plaatsgevonden
Uitverkocht

Leeuwarden

Praamverhalen, Koning Lear, met Joop Wittermans als de gedroomde Lear, is een multimediale vertelling tijdens een boottocht door de binnenstad van Leeuwarden. Een verhaal waarin het publiek meereist met de personages.

Koning Lear is oud en het regeren moe. Hij verdeelt zijn koninkrijk over zijn drie dochters maar van een rustig pensioen is geen sprake. Lear verliest eerst zijn kroon, dan zijn dochters, dan zijn laatste restje macht, en uiteindelijk zal hij langzaam vervallen tot waanzin. En dan rest ons niets dan stilte, een laatste sprankje hoop en de gedeelde huivering. 

Praamverhalen, Koning Lear met Joop Wittermans als de gedroomde Lear, is een multimediale vertelling tijdens een boottocht door de binnenstad van Leeuwarden. Op de kades verschijnen beelden, teksten, een poëtische stroom, die samen met de woorden die de acteurs via de koptelefoons influisteren, het verhaal van Shakespeare’s Koning Lear vertellen.

Van woensdag 15 t/m zaterdag 25 maart iedere woensdag- donderdag- vrijdag- en zaterdagavond. Per avond zijn er 2 vaarten.

Praamverhalen, Koning Lear is een productie van Kroft&Smids in samenwerking met Stichting Praamvaren Leeuwarden. Met de acteurs Joop Wittermans, Gonny Gaakeer, Nynke Heeg, Anna Raadsveld, Karel Hermans en Wybo Smids.

Wanneer:
t/m 25 maart

Hier vind je Praamverhalen: Koning Lear

Steiger ter hoogte van de Stadsschouwburg De Harmonie
Wester Stadssgracht
8911 BP Leeuwarden
Plan je route

Toon resultaten