Ga naar inhoud
MAP
nl

Sluisconcert Visserijdagen Harlingen

Harlingen

Terug van weggeweest: Sluisconcert Visserijdagen Harlingen

Jarenlang is het een terugkerend programma-onderdeel geweest op de vrijdagavond van Visserijdagen: het Sluisconcert op de Rommelhaven

Tot de corona-epidemie roet in het eten gooide en de werkgroep het besluit moest nemen ermee te stoppen. Dan moet je op zoek naar nieuwe vrijwilligers die als groep deze haast niet meer weg te denken traditie wil voortzetten. Dat kost tijd, met als gevolg een paar jaar lang geen Sluisconcert. Maar met de komst van zeven nieuwe vrijwilligers is er voor de komende Visserijdagen goed nieuws te melden. Op vrijdagavond 30 augustus vanaf 19.30 uur wordt de Rommelhaven weer het decor voor het dan te houden concert met medewerking van de percussiegroep Latinella.

Aanboord Noordster
Voor iedereen goed te zien vanaf de zuidzijde van de Rommelhaven. Er komen bankjes, maar een stoeltje meenemen is geen overbodig luxe. Het podium is op het charterschipschip Noordster en vandaar combineert Latinella synthesizers met traditionele Latin grooves in de mooiste popklassiekers tot een verrassende interculturele ervaring. De nummers zijn zowel bekend als verrassend. De muziek is lekker dansbaar, terwijl ook de geoefende luisteraar op zijn wenken wordt bediend.

Latinella
Latinella is een vijfmansformatie, bestaande uit Jeroen van Helsdingen, synths en toetsen; Taco Nieuwenhuizen, bas; Franc auf dem Brinke, drums; en Martin Gort, percussie. Vocaal worden zij daarbij ondersteund door K-Bee die met haar soulvolle stem de warmte brengt in de Latinella liedjes. In september en oktober 2023 trapten zij af op diverse kleinere podia en theaters, waar ze door een zeer enthousiast publiek werden ontvangen. Het concept slaat aan bij zowel oud als jong publiek, dat het repertoire enthousiast staat mee te zingen en te dansen. De muzikanten hebben stuk voor stuk grote speelervaring en hebben hun sporen verdiend in het vak. Hun enthousiasme en speelplezier onderling maakt deze groep uitermate overtuigend in hun live performance op het podium.

Wanneer:
30 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Sluisconcert Visserijdagen Harlingen

Rommelhaven
Harlingen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten