Ga naar inhoud
MAP
nl

WAT BISTO LEAFLIK !?

Spannum

Het Fryske 'iepenloftspul' over de ongemotiveerde bakkerszoon Waling Dijkstra, die uitgroeide tot één van de grootste Friese schrijvers en dichters en grondlegger werd van de Friese toneelcultuur

Waling Dijksta moest in Spannum de bakkerij met zijn moeder draaiende houden, maar veel liever was hij bezig met zijn passie voor het schrijven en dichten in de Friese taal. In het dorp was hij niet altijd geliefd vanwege zijn andere manier van denken en ook op romantisch gebied hield Waling zich niet aan de ongeschreven Friese regels. Dit alles zorgde voor veel drama in het leven van Waling. De titel ‘Wat bisto leaflik!?’ verwijst naar de eerste regel van zijn bekende lied ‘Simmermoarn’, maar was Waling zelf wel zo ‘leaflik’?

Voorafgaand aan het ‘iepenloftspul’ kun je alvast in de sfeer komen op de ‘Passy Pôle’. In dit voorprogramma kun je passies van Waling Dijkstra zelf beleven. In een ongedwongen sfeer creatief aan de slag of genieten van een mooie voordracht en muziek onder het genot van een hapje en drankje. Oftewel het wordt een ‘iepenlofspul’ met passie. Daar wil je bij zijn!

Initiatief van CMV Oranje Spannum en Stifting Mei-inoar Spannum
Schrijver: Dick Jansen
Regie: Tineke Broers
Composities en muzikale leiding: Thom Zigterman
Muziek: CMV Oranje Spannum

Wanneer:
8 juni

Hier vind je WAT BISTO LEAFLIK !?

Adres:
Felsumerleane 16
8843 KB Spannum
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten