Huis van Tjerk Hiddes de Vries
Harlingen
Wanneer je door de straatjes van Harlingen loopt, ga je weer even terug in de tijd. De tijd van de Friese Admiraliteit en Tjerk Hiddes de Vries. In februari 1654 koopt hij het huisje op Vijver 4. Hij woonde hier samen met zijn vrouw Nannetje Atses.
Wanneer je door de straatjes van Harlingen loopt, ga je weer even terug in de tijd. De tijd van de Friese Admiraliteit en Tjerk Hiddes de Vries. In februari 1654 koopt hij het huisje op Vijver 4. Hij woonde hier samen met zijn vrouw Nannetje Atses tot hij in 1666 overlijdt. Tijdens zijn gehele admiraliteitscarrière hebben ze hier gewoond en heeft hij zich opgewerkt van gewone schipper tot de hoogste rang, luitenant-admiraal. Het huisje is altijd goed bewaard gebleven en wordt nog steeds bewoond.
- Afstand tot jouw locatie:
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Hotze Schuil
Hotze SchuilOp het Zuiderplein in Harlingen vind je het beeld van Hotze Schuil (1924 – 2005) dat ontworpen en gemaakt is door Hans Jouta.
HarlingenErfgoed, Route POI
Erfgoed
-
De Tobbedanser
De TobbedanserHarlingers worden naast Ouwe Seunen ook Tobbedansers genoemd. Deze naam verwijst naar de werkzaamheden van de Hugenoten, die naar Nederland waren gevlucht om te ontkomen aan godsdienstvervolging in Frankrijk in de 16e eeuw.
HarlingenErfgoed, Bezienswaardigheid, Route POI
Erfgoed
-
Vrouw met duiven
Vrouw met duivenEen beeldhouwwerk van een zittende vrouw die drie duiven op haar schouders draagt, is te vinden bij het politiebureau op de Kimswerderweg 2.
HarlingenErfgoed, Route POI
Erfgoed
-
Walle Geertsje
Walle GeertsjeWalle Geertsje de Jager-Douma was een legendarische koopvrouw, die in de eerste helft van de 20-ste eeuw voor haar huis op de Lanen handel dreef in ‘fan alles’.
HarlingenErfgoed, Route POI
Erfgoed
-
't Jonkje
't JonkjeOp de Waddenpromenade – in de nabijheid van de veerterminal van Rederij Doeksen – staat ’t Jonkje.
HarlingenErfgoed, Route POI
Erfgoed
-
Rikus Poes
Rikus PoesHet bronzen beeld op de Zakkendragerspijp op de Kleine Voorstraat stelt Rikus Attema voor die op het punt staat om op pad te gaan met zijn brommer.
HarlingenErfgoed, Route POI
Erfgoed
-
Simon Stijl
Simon StijlSimon Stijl (1731 – 1804) was een bekende Harlinger die zijn woonplaats ‘Het schoonst juweel der Vriezen’ noemde (in de 18e eeuw).
HarlingenErfgoed, Route POI
Erfgoed
-
Anton Wachter
Anton WachterAnton Wachter is de hoofdpersoon en alter ego in romans van Simon Vestdijk. Harlingen – in zijn boeken Lahringen genoemd – was zijn geboorteplaats en daarom speelt deze stad een belangrijke rol in zijn boeken.
HarlingenErfgoed, Route POI
Erfgoed
-
De Bogt fen Guné
De Bogt fen GunéHet oudste café van Nederland, waarvan de historie teruggaat tot 1593. De naam Bogt van Guné wordt voor het eerst vermeld in een stuk uit 1686. De herberg stond dichtbij de in 1585 gestichte Universiteit van Franeker en werd door studenten druk bezocht.
FranekerErfgoed, Bezienswaardigheid, Café of Bar
Erfgoed
-
Bolwerk Theehuisjes
Bolwerk TheehuisjesVier nog aanwezige theehuisjes die zijn gesitueerd op de Bolwerken in Franeker. Ze dateren uit de achttiende eeuw en hoorden bij de patriciërswoningen aan de Eise Eisingastraat. in de zomermaanden is de Bangatheekoepel regelmatig ’s middags geopend.
FranekerErfgoed, Bezienswaardigheid, Monument
Erfgoed
Routen entlang dieses Ortes
-
Waterbeleefroute: Friese Admiraliteit
Waterbeleefroute: Friese Admiraliteit(19,6 km)FranekerRecreatief, E-bike
Recreatief