Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Julianakerk Oudebildtzijl

Oudebildtzijl

Het kerkgebouw is een rijksmonument. Het heeft sinds 1997 geen kerkfunctie meer, maar wordt gebruikt als informatiecentrum.

De Julianakerk, een historisch juweel in het hart van Oude Bildtzijl. Gebouwd in 1806 en vergroot in 1860, is deze kerk een monument van zowel binnen- als buitenkant. De charmante houten toren, toegevoegd in 1906, is een iconisch herkenningspunt dat bovenop de pastorie prijkt.

Bij de geboorte van prinses Juliana in 1909 luidde de dorpsklok zó enthousiast dat deze stuk ging. Dankzij een royale gift van het koningshuis werd datzelfde jaar een nieuwe klok in de toren van de Vermaning gehangen, liefdevol de Julianaklok genoemd. Sindsdien staat dit pittoreske kerkje bekend als de Julianakerk.

Het huidige orgel, gebouwd door Bakker en Timmenga in 1896, is een bijzonder instrument dat nog handmatig van lucht moet worden voorzien. Met zijn prachtige klank is het een ware schat voor muziek liefhebbers. In 2013 werd een Orgelfonds opgericht om te sparen voor een uitgebreide restauratie van dit unieke orgel.

Sinds 2009 zorgt Stichting DBF voor het behoud en onderhoud van deze bijzondere kerk. In 2010 werd de buitenkant van de kerk en toren grondig gerestaureerd, gevolgd door een renovatie van het interieur in 2012. Dankzij deze inspanningen schittert de Julianakerk weer in volle glorie.

De Julianakerk maakt deel uit van het bezoekerscentrum de Aerden Plaats, waar regelmatig exposities en concerten plaatsvinden. Bovendien doet de kerk mee aan de Bildtse Kerkenroute en Friese Tsjerkepaad. De Julianakerk is ook een officiële trouwlocatie, waardoor je je mooiste dag kunt vieren in een historische en sfeervolle setting.

Bezoek de Julianakerk in Oude Bildtzijl en dompel jezelf onder in de rijke historie, unieke muziek en levendige cultuur van deze prachtige locatie.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Julianakerk Oudebildtzijl

Dominee Schuilingstraat 6
Oudebildtzijl
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse