Direkt zum Hauptinhalt
Karte
de

Verhalenexpeditie Friesland - Etappe 2

(34.3 km)

Over de dynamiek van het Wad en het leven langs de kust zijn de mooiste verhalen te vertellen. Die verhalen wil Sense of Place ophalen, uitvergroten en vieren. Dat doen ze niet alleen met een reeks kunstwerken langs de gehele Waddenkust, maar ook met allerlei kleinere projecten: overkoepelende verhalenroutes, tijdelijke exposities, ontmoetingen en kleinschalige evenementen.

Van de hoogste terp tot het nieuwste gemaal 
‘Verhalenexpeditie Friesland’ is zo’n overkoepelende route langs de Friese waddenkust. De tweedelige route (west en oost) voert langs verschillende Sense of Place-projecten, maar ook andere bezienswaardigheden en weetjes komen aan bod. De route is zowel op de fiets als met de auto af te leggen. Van de hoogste terp tot het nieuwste gemaal en van slikwerker tot aardappelboer; ontdek al toerend de mooiste verhalen van het Wad.

Das wirst du sehen

Startpunkt: Grândyk 9
9151 AE Holwerd
1

Sense of Place: Warten auf Flut

"Warten auf Flut" ist eine Statue von Jan Ketelaar. Die Skulptur besteht aus zwei fünf Meter hohen Frauen, die aus Metall geschweißt sind. Eine volle Frau und eine dünne Frau. Sie blicken auf das Meer....

Sense of Place: Warten auf Flut
18
2

Vegotel

Welkom bij Vegotel, een zeer milieuvriendelijk hotel welke een alledaags vegan ontbijt inclusief kaas- zuivel en vleesvervangers serveert. Gevestigd in een boerderij uit 1885 aan de Zeedijk te Blije en grenzend aan het Waddenzeegebied.

Vegotel
13
3

Besucherscentrum 'Terp Hegebeintum'

Hegebeintum, ein kleines Dorf in Nordostfriesland, bekannt für seinen hohen Hügel. Aktivitäten rund um und im Dorf werden hier angekündigt.

Besucherscentrum 'Terp Hegebeintum'
34
02
4

DOBBEPAARDEN FOTOKUNSTWERK

Entdecken Sie das liegende Fotokunstwerk in der Mitte des Ozingadobbe, dem Ort, an dem die Pferde 2006 gefangen wurden.

DOBBEPAARDEN FOTOKUNSTWERK
01
93
5

Kweldercentrum Noarderleech

Back to basic; dat is het principe in Kweldercentrum Noarderleech. Aan de rand van de Waddenzee ligt dit onbemande informatiecentrum van It Fryske Gea. Hier kun je genieten van de weidsheid, rust en stilte. Een ideale plek om heerlijk uit te waaien.

Kweldercentrum Noarderleech
71
69
6

Hotel/Logement De Witte Klok

In het noordwesten van Friesland ligt het schilderachtige dorpje Oudebildtzijl. Hotel/Logement De Witte Klok ligt in het hart van het dorp en biedt reizigers al sinds 1664 accommodatie.

Hotel/Logement De Witte Klok
7

Bezoekerscentrum Aerden Plaats

Besuchen Sie die "Aerden Ort" und entdecken Sie die kulturelle Geschichte und zeitgenössische Kunst von das Bildt. Das Archäologische Forschungsstelle spricht über die spezifischen Bildtse Kultur und zeigt die Geschichte dieser Gegend.

Bezoekerscentrum Aerden Plaats
8

Hoeve Noordveld

Vijf 4-persoonskamers met comfortabele inrichting. En 5 camperplaatsen voorzien van stroom. Beide met vrij uitzicht over het mooie Bildtse land. Sanitair aanwezig. deze wordt door de campers en kamers gedeeld.

Hoeve Noordveld
38
9

Camping De Noordster

Het terrein met woonboerderij ligt tegen de Waddenkust in een zeer rustige omgeving. Wij bieden ruimte voor kleinschalige kampeerevenementen, blokhut-verhuur en exposities en passantencamping

Camping De Noordster
10

Restaurant de Zwarte Haan

Die gesamte Palette regionaler Produkte auf eurem Teller.

Restaurant de Zwarte Haan
70
Endpunkt: Nieuwebildtdijk
9079 St.-Annaparochie
  • 18
  • 13
  • 34
  • 02
  • 01
  • 93
  • 71
  • 69
  • 38
  • 70